Múlt szombaton a szegedi illetőségű Mors Silens zenekarnak köszönhetően sikerült eljutnunk  Mezőberénybe egy koncert erejéig. Furcsa helyszín a Mezőberényi Tóthágas söröző. Nem csak az elrendezése miatt, hanem összetételében is. Az ottani lakosok elmondása szerint egy nagy tápbolt, vagy raktár volt eredetileg az épületkomplexum, ami mára már gyakorlatilag nem is látszik, csak ha valaki bejut az udvarára. Nos ide érkeztünk mi meg, és itt várt minket a Mors Silens zenekar. Kissé hosszadalmas bepakolás után (ami részben azért volt mert mindenki az italával törődött) megismerkedtünk a helység többi részével.

Úgy képzeljétek el, hogy van egy utcai bejárat (ahogy az a kocsmáknál rendre lenni szokott) majd egy belső helység, ahol egy-két asztal szolgálja  a vendégek kényelmét. Ezek után jön a kocsmarésztől egy ajtóval elválasztva a koncerthelység, ami nem más, mint egy üres terem,  falhoz tolt asztalokkal, padokkal, és egy letakart billiárdasztallal. Színpad sajnos nincs. Itt láthatott neki a deviANT zenekar eheti népbutításának, ami sajnos nem sikerült túl fényesen, ugyanis valahogy az ottani emberek nem értették azt a vonalat amit mutatni szerettünk volna nekik, vagy csak túl korán volt, illetve túl kevés hangulat karbantartó szert fogyasztottak még. Na mindegy leküzdöttük a műsor úgy ahogy. Sajnos ekkorra már zenekarunk alkoholszintje is a megengedett fölé emelkedett, így az előadás sem volt tökéletes.

Minden olyan ember aki egy kicsit járatos a koncertezésben, járt már úgy,  hogy első látásra megmondja hogy mire számíthat az adott helyen, illetve az adott hely hogyan fogadja őket. Persze ezt az elején még senki nem hiszi el saját magának sem, de a végén bebizonyosodik hogy sajnos bizony ez minden esetben igaz.  Nos a Tóthágas Söröző nem olyan hely volt mint ahol eddig volt szerencsénk megjelenni. Az ottani közönség nem nagyon  elegyedett szóba velünk, nem nagyon lehetett ismerkedni, beszélgetni sem, és ez sajnos rányomta a bélyegét az estére is. Az sem tett túl jót az önbecsülésünknek, hogy többször is ránk szóltak, hogy halkabban (halkabban egy metálkoncerten!!!) zenéljünk, és tette ezt éppen a meghívó felünk egyik oszlopos tagja:-(


Aztán hogy ezt az egészet el is felejtsük ott a helyszínen, még többet ittunk, és a végére az lett ami lenni szokott. A zenekarunk egy része olyan ordenáré módon csapott a szórakozás kellős közepébe, hogy az addig tartózkodó helybéliek nemhogy nem lettek közvetlenebbek irányunkban, de még el is kerültek minket. Na de sebaj, majd lesz ez még másképp is:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://deviantblog.blog.hu/api/trackback/id/tr142371136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása