Egész életemben panaszkodtam a miatt a probléma miatt, melynek alapját a „senki nem lehet próféta a saját hazájában”, magyar bölcsesség képezi. Azaz, hogy soha nem tudunk összehozni a szülőföldünkön egy olyan koncertet, aminek értelme is van. Most kaptunk rá lehetőséget (kettőt is), hogy ezt megpróbáljuk, és úgy gondolom, hogy sikerrel vettük az első akadályt.

De kezdjük az elején. Az egyik remek Füzesgyarmati szórakozóhely tulajdonosaiban már régebben felmerült a gondolat, hogy szűkebb hazánkban is meg kellene próbálni meghonosítani a rockzenét, annak ellenére is, hogy már számtalan próbálkozás volt erre, és viszonylagos, és szakaszos sikerek után mindegyik hamvába holt, pedig egytől egyig jó, és fantáziadús próbálkozások voltak, csak valahogy azon a tájon nem nagyon van igény ilyesmire. Taglalhatnánk részletesen is hogy mi ennek az oka, de azt hiszem, fölösleges lenne. A tény az, hogy nem adtuk fel és megígértük a tulajdonosoknak, hogy megszervezünk egy ilyen jellegű megmozdulást. Össze is rántottuk a fellépni vágyó, és környékbeli csapatokat, ám itt akadt egy kis gond is, mert nem sokkal a koncert napja előtt az egyik együttes oszlopos tagja karját törte, és kénytelenek voltak lemondani a megjelenést. Gyorsan másik formáció után néztünk, és meg is találtuk a Békéscsabai Scarecrow zenekart, akiknél tökéletesebb nem is kellett erre a szerepre. Közeledett az ominózus nap, mi pedig mindent megtettünk azért, hogy a lehető legtöbb embert elcsábítsuk Békés megye legészakibb csücskébe, ahol tulajdonképpen már a madár se nagyon jár. Még akkor is reménykedtünk, amikor eljött a koncert napja. Már délután belőttünk mindent, felmértük a helyet (ami mellesleg a saját, különbejáratú, és bátran kijelenthetem, exclusive próbatermünk is) majd vártuk az estét.

Tudni kell, hogy Füzesgyarmat, rendezvénylátogatás szempontjából egy igen különleges hely, ugyanis minden esetben be kell sötétednie az égboltnak ahhoz, hogy a lakosság kimozduljon otthonaikból. Most sem történt ez másképp, csak mi ezt a helyzetet elfelejtettük, és kilenc óra tájban már a kétségbeesés kerülgetett. Vendégzenekarok, és mi teljes számban a helyszínen, a közönség meg sehol. Ahogy telt az idő, na és az ég sötétedett, kezdtek szivárogni az emberek. Fél tíz környékén már nem tudtunk tovább várni, és az első csapat rázendített.  Ezt a hálátlan pozíciót, és a pozícióval járó időpontot a Füzesgyarmati, és Szeghalmi tagokból verbuválódott Hopeless zenekar kapta. Szerencsére azért mire a harmadik számnál tartottak, összejöttek az emberek, és szerették a Hopeless prezentálta modern metált.  Utánuk következett a fent említett Scrarecrow, akiknek a műsorát javarészt örökzöldek alkották a Sepulturától elkezdve, egészen megyénk gyöngyszeméig, a mezőkovácsházi Ektomorfig. Sajnos valami oknál fogva hamar abbahagyták a zenélést, pedig a publikum szerette volna még őket hallgatni, arról nem is beszélve, hogy pont addigra lett volna a tetőfokán a hangulat, mire befejezték. Még beszélgetni se nagyon volt lehetőségünk velük, mert amint lepakoltak a színpadról el is mentek. Az odavetett rövid szavakból valami olyasmit tudtam leszűrni, hogy zenekaron belüli konfrontációról volt szó, és ez volt az oka ennek a hirtelenségnek. A Scarecrow után jöttek a házigazdák, azaz mi a deviANT. Mit is lehet elmondani röviden az első önálló hazai koncertünkről? Jól sikerült, szerette a zenekar a közönséget, és a közönség is szerette a zenekart, szóval teljes volt az összhang annak ellenére, hogy teli kétségekkel álltak a fiúk a színpadra.

Ezúton is köszönjük annak, aki megtisztelt bennünket és eljött a múlt szombaton hozzánk. Külön köszönet azoknak a srácoknak, akik a szomszéd városból bicikliztek, autóztak át, csak azért, hogy láthassanak minket, és külön köszönet a helybéli rockzene-szeretőknek hogy tiszteletüket tették, hisz nekik csináltuk ezt a bulit. Na és persze köszönjük a zenekaroknak hogy szerepeltek, és utoljára, de nem utolsó sorban köszönjük a tulajdonosoknak is hogy beengedtek, és támogattak egy ilyen rendezvényt. Reméljük, hogy megismételhetjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviantblog.blog.hu/api/trackback/id/tr873000326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása