Furcsa mulatságban volt részünk Mezőkovácsházán, ami egyfeleől pozitív élményeket gyarapította, másfelől pedig olyan negatívumokat fedezhettünk fel, melyek majdhogynem lehetetlenné tették az egész kirándulásunkat.

A történet a Worm zenekar meghívásával kezdődött, akik felajánlották, hogy ha van kedvünk, elmehetünk velük a Mezőkovácsházi Öregház Rock Pub újranyitó estjére fellépőnek. Simán bevállaltuk, azért is, mert a Worm tagjai borzasztó egyszerű, ám végtelenül kedves emberek, akikkel találkozni mindig öröm.

Majd két óra kocsikázás, és egy kis Medgyesegyházi pihenő után értünk a helyszínre, ahol még egy lélek sem volt a pultos kiscsajon kívül. Volt időnk szétnézni. Az Öregház, Mezőkovácsháza "elején" van. Kívülről egy régi kicsit harcedzett épületről van szó, ám amint beljebb lépünk, megváltozik ez a véleményünk. Egy remek kis faburkolatú bárba csöppenünk, melynek arculata igen nagy műgonddal van berendezve. A plafont igazi brazil babkávés-zsákok borítják, a falakon rockzenészek képei, és koncertplakátok, szóval minden adva van ami egy rockkocsmához kell. Ha megkerüljük az épületet, a kerthelységbe érünk. Ahogy elhaladunk egy pizzasütő kemence mellett, rögtön ott látható az esti koncertünk helyszíne, egy nagy, sátorral fedett betonplacc, melynek a végében már bepakolva várt minket a Worm cucca. Nekünk csak a hangszereinket kellett hoznunk.

Mielőtt azonban hozzáláttunk volna az összeszererléshez, a hely tulaja meginvitálta a két csapatot egy remek csülökpörköltre tésztával, krumplival, uborkával, és a vacsora végén még egy italra is. Ezután következett az előbb félbehagyott összeszerelés, melynek végeztével akár kezdhettük is volna a műsort, ha lett volna vendég. Idő közben kiderült, hogy valami strandnap miatt csúszik a tömeg megjelenése, de kilenc után biztosan jönni fognak.Igen ám de a hely tulajdonosának kérésére, már fél kilenc tájékán rá kellett zendíteni a nótára, mert kiderült, hogy csak ízig lehet zenélni, mert szemben lakik valami állatorvos, aki előszeretettel jelentgeti fel a kocsmát csendháborítás miatt. Gyorsan bele is csaptunk a lerövidített műsorunkba, és örömmel konstatáltuk, hogy annak a négy embernek aki jelen volt, bejön az a fajta metál, amit mi képviselünk. Utánunk a Worm sem vitte túlzásba, ugyanis ők is lejátszottak vagy hat számot, mielőtt elérkezett a tíz óra, és a zene vége. Nekik kicsit szerencséjük volt a későbbi kezdéssel, mert rájuk már hat ember volt kíváncsi:-)

Azért nem panaszkodhatunk, mert összességében jó kis este volt, ami a barátság jegyében telt el, viszont azt azért még mindig nem értem, hogy miért szerveznek a kocsmák koncerteket, ha tudják, hogy nem lehet, illetve, miért van az a mai modern világunkban, hogy egy ember pihenési szokásaihoz igazodva működjön egy fiatalok szórakoztatására létrejött, és erre engedélyt kapott, vendéglátóipari egység.

Na egy szó mint száz, elköszönve mindenkitől, jó szájízzel hagytuk el a helyszínt. A tulajdonos megígérte, hogy lesz ez még jobb is. A Worm tagjai megígérték, hogy megismételjük ezt az estét több ember előtt is, mi megígértük a tulajnak, hogy visszajövünk, és megígértük a Wormnak, hogy akárhová hívnak elmegyünk:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviantblog.blog.hu/api/trackback/id/tr302371338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása