Az a zenekar, aki azt mondja, hogy nem szeret szabad téren játszani, az nem is igazi zenekar szerintem, mert még a mi amatőr színvonalunkon is igazi élményszámba megy, mikor rendes színpadon, jó hangosításnál, színes fények között zenélhetünk.  Ezért is jó a nyár, mert ilyenekre is lehetőség van.

Az elmúlt héten lehetőséget kaptunk a Füzesgyarmati napok első estéjén zúzni egyet, és mi éltünk is ezzel annak ellenére, hogy most kicsit szorult helyzetben van a csapatunk, ugyanis az egyik oszlopos tag, nevezetesen Pozojevich Máté ideiglenesen az angliai embereket boldogítja kiváló szövegével. Igaz csak három hétig lesz távol, de így is érezzük a hiányát, mert éppen ez a hónap az, amikor a legtöbb koncertlehetőség van. Ez alatt a három hét alatt négy koncertről marad le szegény. Helyét, és játékát Fekete Csabi a Mors Silens zenekar gitáros, zeneszerzője próbálja meg pótolni.


Nos, kérem szépen efféle dilemmákkal, ám annál nagyobb lelkesedéssel készültünk a péntek estére, mikor is az Ismerős Arcok, és a Baby Bone után, este fél tizenegyes kezdéssel végre miénk lehetett a színpad. A felkészülésről dióhéjban csak annyit, hogy, bár a törzstagoknak nem okozott problémát ez, hisz már rég megvan a nyári koncertműsor, Csabinak annál, inkább mert kereken négy napja volt rá, hogy megtanuljon kilenc számot, de le a kalappal előtte sikerült neki. A Körösladányi koncerten még papírból nézte a számsorendet, Füzesgyarmaton már fejből ment neki.

Elérkezett a Péntek, és mi tele kétségekkel indultunk a helyszínre a próba után, mert ugye mi már egyszer játszottunk a Gyarmat-napokon és igencsak negatív élményekkel távoztunk, pedig saját szülővárosunkról beszélünk, mikor Füzesgyarmatot említjük. Az Ismerős Arcok végére értünk oda, és mivel még világos volt szemügyre vehettük a szép számmal összegyűlt közönséget, és csak reménykedtünk, hogy a mi előadásunk is közel ennyi embert fog érdekelni. Az Ismerős Arcokat követte az általunk már régről ismert Baby Bone zenekar Újkígyósról, akik majd húsz éve eszik a rockzenészek keserű kenyerét, és akikről annak ellenére, hogy jó és személyes ismerőseim, azt kell mondanom, hogy párszor már megfordultak Füzesgyarmaton, és gyakorlatilag minden alkalommal viszonylagos érdektelenség vette őket körül. Nem is tudom, igazából mi lehet ennek az oka, hisz zeneileg igényesek a fiúk, habár kicsit idejemúltak (ne haragudjatok, ha olvassátok) Mindenesetre minket azért megijesztett, hogy ha már a nagyobb hírű Baby Bone nem vonzott megfelelő számú közönséget, akkor a mi névtelen kutyaütő csapatunk nézőszáma gyakorlatilag nulla körül fog mozogni. Szerencsére nem így lett. Egy gyors átpakolás, és egy korrekt bekonferálás után belecsaptak a srácok az első számba.  Nagy meglepetésre a Human, megmozdította az ott jelenlevőket, és ahogy telt az idő, közelebb vonzotta az addig csak tétlenkedő fiatalokat, akik idővel meg is mozdultak a deviANT zenéjére, és a koncert végére szép kis tánc és bólogatás alakult ki. (Itt kell, megjegyeznem, hogy Füzesgyarmat egy igen különleges koncerthelynek bizonyult, ugyanis a fiatalok nem közvetlenül a színpad előtt perdültek táncra, hanem szétszóródva a tér minden egyes pontján, beleértve a keverőpult mögötti részt, és a kapubejárót is. Érdekes.)


Szóval mindent egybevéve nagyon jól sikerült kis este volt a Pénteki, annak ellenére, hogy a szervezés bővelkedett kritikus pontokban. Ide tartozik, pl. hogy az internetről, sok kézen át kellett megtudnunk, hogy végül is mikor játszhatunk, ami még semmiség, mert odamentünk és majd csak sorra kerülünk egyszer, de például sose fogom megérteni, hogy a nagy pénzt leszakító híres zenekar, miért úgy kéregeti össze a cuccot a szerencsétlen sufnicsapatoktól, vagy hogy miért hívnak meg pénzért olyan zenekarokat, akik többször bizonyították hogy a Füzesgyarmati közönség nem vevő a zenéjükre (bocs Baby Bone)ahelyett hogy lehetőséget biztosítanának a hely igényeit kifogástalanul ismerő, is azt maradéktalanul ki is szolgáló környékbeli zenekaroknak, akik mellesleg pénzbe sem kerültek volna, és némi plusz közönséget is csábítottak volna. Szerencsére minket ezek a gikszerek nem, vagy csak egy kicsit érintettek, így tiszta szívvel köszönhetjük meg a szervezőknek, hogy részt vehettünk a rendezvényen, és még inkább szeretnénk köszönetet mondani a színpad technikusoknak, akik biztosították mindazt a hangzást, és fényt, amitől kicsit úgy érezhette magát a zenekar, mint amire minden csapat vágyik, még ha kicsit illúzió is ez, hogy értük jöttek el az emberek a koncertre.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://deviantblog.blog.hu/api/trackback/id/tr343060516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása