Én magam még a kilencvenes években sűrűn jártam a mára AvantGarde klubbá avanzsált, hajdani 48-as Klubba, ami annak idején a honi alternatív kultúra egyik fellegvára volt. Azóta eltelt sok idő és a klub is többször átalakult, míg mostanra ismét élőzenés klubként üzemel, hála a hely új tulajdonosának, akinek a meghívásunkat is köszönhetjük.  
Ezzel a formációval még nem jártunk Gyulán, így nem is nagyon tudtuk mire készülhetünk. Rossz előjelnek ígérkezett az is, hogy nagy kavarodások, félrebeszélések előzték meg ezt a koncertet, viszont mellette szólt, a hosszú hétvége. Természeten most is, mint máskor a Dreadful Peace-szel indultunk útnak, immáron mostmár egy busszal is. Megérkezésünkkor még nem sokan lézengtek a gyönyörűen felújított, modern, és minden igényt kielégítő klubban (majd húsz éve jártam ott utoljára, ahhoz képest rengeteget változott a hely:-)) A galériás kialakítás, amelyből mindjárt hármat is megvalósítottak az építők, és amelyből egy  a vendégzenekaroknak jutott hangulatossá varázsolta a helyet. Sajnos negatívumként kel említenem, hogy a hely dohányzó, elszívás nélkül. Néha a cigifüst már annyira kínzott, hogy a szemcsípésen kívül, már lélegzetem is elakadt tőle, pedig hozzá vagyok én edződve a füstös kocsmákhoz.  Ettől eltekintve minden tekintetben kiváló helyet ismerhettünk meg a gyulai AvantGarde klubban.

Kissé hosszas bepakolás, rendezkedés után a deviANT kezdte az estét, az addigra már szép számmal összegyűlt közönségnek, akikről kiderült, hogy nem csakhogy összegyűltek, de meglehetősen hálás fajta is.  Már az elejétől kezdve viszonozták csapatunk fáradozását, és sűrű fejrázások útján nyilvánították ki tetszésüket. Csapatunk ezt látván nem fukarkodott az agresszív ingerek osztogatásával, és több mint egy órán keresztül késztették mozgásra az elszánt, és odaadó publikumot. A deviANT után a Dreadful Peace készült kiosztani az addigra kissé elfáradt, ám annál lelkesebb közönséget, és tették is ezt a tőlük megszokott intenzitással, erővel. Utolsó fellépő ezen az estén a békéscsabai ScareCrow volt, akik metál-örökzöldekkel szórakoztatták az egybegyűlteket, nem is akármilyen szinten. Felcsendültek általuk olyan alapművek, amit minden egykori, és jelenlegi metálrajongó a magáénak mondhat. Volt minden, Sepultura,  Roots Bloody Roots-án az Ektomorf, Outcast-jáig, szóval remek hangulatot teremtettek a csabai fiúk, és nem mellékesen, öröm volt nézni, milyen átéléssel adták elő ezeket a máig híres szerzeményeket.

Összegezve a történteket, elmondhatjuk, hogy amilyen nehezen jött, össze, és indult ez a nap, annál jobb vége lett, és mint ahogy mindig szoktuk, megköszönjük mindenkinek, akinek kell, hogy ismét megmutathattuk magunkat. Azzal a reménnyel búcsúztunk a helytől, hogy egyszer talán még eljuthatunk a gyulai AvantGarde klubba, hisz nem mindennapi vendéglátással, elbánással, és nem utolsó sorban közönséggel találkoztunk.

(A képeket a www.bekesbuli.hu weboldalról kölcsönöztük, ahová ha ellátogattok, még több koncertfotót nézhettek meg, akár erről az estéről is)

A bejegyzés trackback címe:

https://deviantblog.blog.hu/api/trackback/id/tr342743841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása